zaterdag 2 juli 2016

De naam staat er op & een heet plekje

Vandaag is Jazz precies 28 weken oud.

Van de week hebben we weer veel met Jazz ondernomen. Zo is er op de cursus wat meer aandacht geschonken aan het "hierkomen" en de oefening "staan". Ook hebben we een beetje geproefd aan de sport Rally-O dit is een soort van gehoorzaamheid maar dan waar traktatie en aanmoedigen toe is gestaan. Hoe enthousiaster de hond de oefening doet, hoe hoger je waardering zal zijn. Dit is misschien een sport waar we ons als Jazz wat ouder is wat meer in gaan verdiepen.

Van de week is ook een leuk pakketje binnengekomen. We hebben er even op moeten wachten maar dan heb je ook wel wat. "Hoe heet ze??" Nou kijk maar eens goed!



De naam labels zijn goed gelukt! Maakt het tuigje gelijk af.

Jazz vind apporteren ook helemaal geweldig. De safestick is echt haar lust en leven! Alleen het los laten is nog een puntje dat verbeterd moet worden. De duim van baasje is daar het bloedende bewijs van.... (risico van het vak).


De week eindigt helaas iets minder. Het weer van de afgelopen tijd heeft helaas er toe gezorgd dat er een hotspot is ontwikkeld bij onze lieve Jazz. Eergister was er spraken van een klein rood plekje. Onze natuurlijke reactie was dat het een insecten beet was en hadden het gelijk schoongemaakt met verdunde betadine. Toen Baasje gister morgen naar onder kwam wou Jazz niet van der plek komen. Zelfs der oo zo gewilde safestick bracht daar geen verandering in. Het viel ook gelijk op dat de flank van Jazz erg vochtig was. Gelijk een rede om de dierenarts te bellen! We konden gelukkig gelijk terecht. 

De diagnose was snel duidelijk. Een hotspot....ja die moeten we goed schoonmaken....en daarvoor moeten we scheren.... "Geen probleem ik wil dat ze snel mogelijk van de jeuk en pijn af is."

Jazz was helaas zo opstandig (zoals we van der gewent zijn tegenwoordig met de pubertijd) dat het niet ging lukken zonder narcose. Daar sta je dan als Baasje... alleen in een behandelruimte terwijl je schat langzaam in elkaar zakt....en jij daardoor ook. Tijdens het scheren bleek al snel dat de plek in een korte tijd toch al vrij groot was geworden. 


Na het bezoek gelijk naar huis en lekker slapen was het plan.


Een paar uur helemaal van de wereld.

Het herstel gaat gestaag. Jazz heeft vannacht bij Vrouwtje en Baasje op de kamer geslapen....en ook stiekem een paar uur op bed (dat hadden die 2 toch niet door). Hopelijk is de ergste jeuk na vandaag over en krijgen we de Jazz die we kennen weer snel terug!

Natuurlijk hebben we voor deze week ook een mooie portret foto:

Jazz 28 weken oud: 29,2 Kg



1 opmerking:

  1. Wat een prachtig tuig en zo leuk dat het groen er in blijft! Jazz is dus net al zo dol op haar safe-stick als haar moeder en oma. Die lopen er ook mee rond op de wandelingen. De safe-stick betekent pret.
    De hotspot is minder leuk. Hopelijk knapt ze snel op en is ze weer de oude.
    En wat een mooi portret hebben jullie weer gemaakt!
    Dikke knuffel X

    BeantwoordenVerwijderen