maandag 18 juli 2016

De tijd van de maand..........uhmmm jaar??????........Het is TIJD!!!!

Kleine meisjes worden groot! Zo blijkt maar weer.

Het zat er al even aan te komen. Jazz werd aanhankelijker, ging meer snuffelen, tepels raakte langzaam opgezet, gister was de vulva ook merkbaar groter. Na de bevindingen overlegt te hebben met de fokker was het al snel duidelijk. Onze meid wordt loops!

En zoals Jazz het zich betaamd laat ze er geen gras over groeien. Vanmorgen heeft vrouwtje de eerste echte druppels op de vloer gespot!

Met de loopsheid komt natuurlijk ook het gepaste gedrag de hoek om kijken. Wandelingen zijn geen leuke onderonsjes meer met de baas en vrouwtje maar serieuze zoektochten naar Mister Right! De snufferd licht constant 2mm boven de grond. Elk sprietje wordt nauwkeurig geïnspecteerd, "misschien is deze gozer wel de juiste??". De OOoo zo geliefde safe stick wordt elke 3 meter gedumpt om een heerlijk geurtje nader te onderzoeken.

Voor ons als baasjes natuurlijk erg frustrerend allemaal :P. Maar ook dit gaat weer over, denken we maar. Omdat dit voor ons allemaal erg nieuw is, ondanks dat Lady ook een loopsheid heeft meegemaakt, zijn er toch wat hulp berichtjes de deur uit gegaan. Internet leert je maar zoveel, en ervaring gaat daar ruim overheen.

De hulp berichten zijn natuurlijk beantwoord en we hebben nu het gevoel er helemaal klaar voor te zijn. Van lange Facebook berichten tot aan een telefoon gesprek van een uur, meer info had een beginnend baasje zich niet kunnen wensen.

Natuurlijk is Jazz helemaal kapot van deze hormonen storm door haar lichaam....



De locale honden weegschaal heeft helaas een defectje dus deze week geen gewicht......:(

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met de eerste grote stap naar volwassenheid.
    Hopelijk zal Jazz er weinig last van hebben.
    Nu duren de wandelingen lang want alle plasjes worden gekeurd voor de zoektocht naar de geschikte partner. En er zullen vele plasjes volgen en steeds dichter bij huis.
    Dikke knuffel voor Jazz en natuurlijk eentje extra voor Bink.
    Dikke knuffel X

    BeantwoordenVerwijderen