donderdag 18 februari 2016

De eerste week zit er bijna op.

Morgen is Jazz al een week bij ons thuis. In de afgelopen week heeft Jazz al veel geleerd, zoals kennismaken met Bink en Lady, hoe het bos eruit ziet, hoe het is om buiten de behoefte te moeten doen en nog veel meer.

De bench training verloopt al aardige vlot. Jazz ziet de bench als semi veilige plek. Zolang er iemand onder is en Jazz is niet te moe gaat ze voor de bench liggen. Jazz brengt de afgelopen 2 nachten al volledig door in de bench zonder "pit-stop", Het s'avonds in de bench leggen gaat wel nog niet zonder slag of stoot. We leggen haar s'avonds na een speel kwartiertje in de bench en gaan zelf naar bed. Zodra Jazz doorheeft dat wij weg zijn jankt ze nog ongeveer een 20 tot 45 min. Dit is voor ons best zwaar en moeilijk om aan te horen natuurlijk Jazz is onze schattebout en wil ons graag zien. Toch blijven we op onze tanden bijten en houden we vol. Jazz moet natuurlijk leren dat wij soms ook even weg moeten en ook moeten slapen, en dat wij hoe dan ook altijd terug komen.


Verder hadden wij in de gaten dat Jazz al flink de hoogte is in geschoten en dat ze vrij ver voorover moest bukken om te drinken of te eten. We zijn daarom ook al begonnen met de voer en drink bak te verhogen zodat jazz op normale hoogte kan eten of drinken. Het eten gaat ook al vrij goed. Het eten wordt op een redelijk tempo naar binnen gewerkt in plaats van geschrokt. Ook van baknijd is niet echt spraken. Jazz laat de hand van baasje toe in haar bak.


Lady heeft ook toegegeven aan de smeekbedes van Jazz en er mag nu ook binnen worden gestoeid! Dit natuurlijk wel onder een streng toeziend oog van vrouwtje of baasje.

Na de stoeipartij volgt vaak een kroel partij. Baasje is een man en een moet natuurlijk over het buikje wrijven. Gelukkig hebben we maar 2 teefjes in huis! :P]


Gisteren hebben we ook het mooie medalion van de NDG ontvangen. Op dit medalion staat Jazz haar naam en telefoon nummer van het vrouwtje en natuurlijk dat ze is gechipt. Dit is natuurlijk erg handig mocht het verschrikkelijke gebeuren dat we haar kwijt raken omdat ze weggelopen is...................
Verder staat het natuurlijk ook super bij het tuigje!


Morgen is een is Jazz precies een week bij ons. Morgen is het dan ook tijd dat Jazz bij iemand op bezoek gaat. De Dieren Arts. Van haar broer en zusje hebben we al vernomen dat zij zeer sociale en gezonde pups zijn. Wij verwachten morgen dus ook het zelfde resultaat :P. Of Jazz het daar mee eens is...........we zullen het morgen gaan beleven.

Natuurlijk hebben we afgelopen dagen een aantal mooie foto's genomen dus bij deze het Album!


4 opmerkingen:

  1. Wat vliegt de tijd, morgen alweer 1 week geleden dat ze hier vertrokken is. Morgen naar de DA voor de 2e enting. Veel succes! Ik hoor wel of jij net zo makkelijk alles toe laat als je broer Fayot en je zussen Flair en Fana. Fauve gaat ook morgen naar de DA.
    Fijn dat de bench ook al heel goed gaat en ik begrijp dat ze 's nachts niet piept en alleen als jullie gaan slapen?
    Heel goed dat je de etens- en drinkbak op haar hoogte hebt gezet!
    Ook fijn dat Lady en Jazz binnenshuis nu ook met elkaar kunnen spelen.
    Morgen veel succes en ik hoor graag hoe het bij de DA is geweest. Een hele lieve dikke knuffel van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja de bench gaat al vrij goed voor nog geen week wennen. Zodra ze inde gaten heeft dat we er niet meer zijn, jankt en piept ze nog. Dat kan 10 min duren dat kan 45 min duren. Het gaat wel al niet meer op vol volume. Gedurende de nacht worden we nog even wakker rond 3 uur om even te luisteren, maar we hebben de afgelopen nachten niks gehoord dus daar gaan we ook mee ophouden. Natuurlijk als er boven weer leven in de brouwerij is, iemand gaat naar de wc of staat op. Dan wordt mevrouw ook weer wat actiever :P

      Verwijderen
  2. zie ook een leuk gevecht in het album met de knuffel en het troostdoekje uit het nest is ook nog in trek.
    Aan de geluiden 's nachts zal ze ook moeten wennen.
    Dikke knuffel X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi om te lezen dat het goed gaat in de bench,hier niet ,hij zetten het op een schreeuwen alsof hij vermoord werd.Dus hij slaapt maar bij ons in de slaapkamer in zijn mand of een deken en dan zetten wij de wekker zodat hij even kan piesen,Anja word soms ook wakker van zijn piepen,Ik niet,bij mij kan je een kanon afschieten,ik hoor niets,,

    BeantwoordenVerwijderen