vrijdag 19 februari 2016

Naar de dierenarts!!!

Vandaag was het dan zover. Naar de dierenarts met onze lieve Jazz. Door omstandigheden moesten we in de avond bij het vrije inloop spreekuur komen. Dit betekend, LANG wachten en een volle wachtkamer. Jazz vond al die andere dieren wel interessant en heeft met een paar even kennis gemaakt. Onze Jazz is natuurlijk sociaal opgevoed en wil graag laten zien dat ze goede manieren heeft geleerd van haar lieve moeder.

Tijdens het wachten hebben we Jazz ook gewogen. 7,3 Kg!!!!! daar tellen we even 100g af van het tuigje en dan komen we er op neer dat in 7 dagen tijd Jazz wel een kilo is bij gekomen. We dachten al wat is mevrouw ineens zwaar. Kort om mevrouw groeit goed.

Tijdens het wachten kwam er ook een baasje met zijn rotweiler tegenover ons zitten. De rotweiler bleek een reddertje te zijn en was erg bang en zenuwachtig. Jazz ging mooi zitten en met haar pootje in de lucht slaan. "Voor mij hoef je niet bang te zijn hoor. Ik doe niks". Een prachtig moment dat kan ik je zeggen.

Toen was het tijd dat Jazz ging kennis maken met de dieren arts. Onze dieren praktijk bestaat uit meerde dieren artsen dus toen er werd geroepen om de Oud Duitse Herder!!! en baasje zag daar zijn favoriete dieren arts staan was de toon gelijk gezet!

Eenmaal op de behandel tafel moest Jazz eerst even die onbekende geur plaatsen (ontsmettings middel) maar ging al vrij snel liggen. Van Jazz mocht de dieren arts overal mooi voelen en aankomen. Alleen bij de tandjes trok ze zich een beetje terug. Dit komt waarschijnlijk omdat wij de afgelopen week gemerkt hebben dat Jazz graag kiezeltjes en eikels heeft gevonden. Wij willen natuurlijk niet dat deze in de maag belanden of de tanden aan grot helpen dus deze worden gelijk ook even uit de mond gehaald.

Toen het tijd was om de entingen te geven dacht ik bij mezelf nu gaan we het krijgen. Maar tot mijn verbazing..... Geen kik. De kennelhoest spray ging er met gemak in en onder het genot van een koekje ook de inentingen. Jazz heeft er volgens mij niks van gemerkt.

De dieren arts vertelde ons dat je in de praktijk binnen een paar seconden weet wat voor hond je op je behandel tafel hebt en dat onze Jazz erbij ligt van " kom maar, hier is niks aan de hand hoor".

Paspoort bijgevuld en natuurlijk zoals verwacht is onze lieven Jazz weer PERFECT bevonden. Ellen en Peter weer een pup om trots op te zijn! Want dat zijn wij zeker.

Eenmaal thuis gekomen ligt mevrouw knock-out van allen indrukken lekker te slapen.

In verband met de drukke wachtkamer en de privacy van alle baasjes zijn er geen foto's genomen.


2 opmerkingen:

  1. Joepie, perfect bevonden door jullie eigen DA. GEFELICITEERD!
    Geweldig dat ze zich ook zo goed heeft gedragen! Superpup.
    Wij glimmen hier weer van trots! en zijn super blij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen hoe jullie dit hebben ervaren, lekker verder blijven genieten.

    BeantwoordenVerwijderen