vrijdag 12 februari 2016

Het grote moment!

Vandaag was het dan zover. Jazz onze eigen viervoeter mag mee naar huis. Dit is een moment waar we lang naar hebben uitgekeken, maar ook een beetje hebben gevreesd. 6 weken lang zijn wij op en af naar Waalwijk gereden. 6 weken lang hebben wij mogen knuffelen met 5 prachtige pups, een trotse moeder en oma. Ondanks dat we iedereen nog vaak zullen gaan zien voelde vandaag toch als een soort van "afscheid". Met een halve brok in de keel bel je dan aan bij de lieve fokkers Ellen en Peter. Het is echt zo ver.

Tijdens een lang en emotioneel afscheid moeten natuurlijk ook de nodige papieren worden ingevuld en zaken worden geregeld. Na een kleine 2 uur is dan zover, tijd om samen met Jazz naar huis te gaan. De halve brok in de keel is ondertussen uit gegroeid tot een grote kei. Na een laatste omhelzing vertrekt Jazz naar haar nieuwe huis.

De reis naar het nieuwe huis:
De auto trip van een kleine 1,5 uur verloopt erg vlot. Nog voor dat we de droomvlucht (Efteling) voorbij zijn licht onze liever Jazz zelf al te dromen. Na een korte stop net na Eindhoven wordt de reis voort gezet. Iets over 12 zijn we thuis gearriveerd.


De ontmoeting met Bink en Lady:
Voordat het huis verkent mag worden staat er eerst een ander belangrijk punt op de agenda. De ontmoeting met 2 nieuwe speel kameraatjes: Bink en Lady. De ontmoeting vind plaats op het grasveldje voor het huis. Jeej deze honden zijn wel HEEL groot!!!


Het ontdekken van mijn nieuwe huis:
Nu is het tijd om het nieuwe huis te gaan ontdekken. Allemaal nieuwe geuren en nieuw plekken om te ontdekken!!!



De bench:
De bench ja dat ding kent Jazz nog niet zo goed. Het is wel tijd om dit gevaarte te gaan ontdekken. Voorzichtig wordt er kennis gemaakt. Met koekjes wordt Jazz verleidt om toch in de bench te gaan liggen en te slapen. Het deurtje dicht is ook al geprobeerd (met iets minder succes). De longen van onze Jazz zijn in perfecte staat, dat staat vast.


En dan nog de klein aantal foto's van deze eerste middag in het nieuwe huis -->Album

4 opmerkingen:

  1. Fijn dat de reis zo goed is gegaan en de ontmoeting met Bink en Lady. Ik vind Jazz erg dapper hoor met twee van die grote figuren. Nog flink oefenen met de bench lees ik.
    Ik hoop dat de nacht goed gaat verlopen.
    Heel leuk dat we mogen meegenieten op film! Dankjewel daarvoor!
    Dikke knuffel voor Jazz en natuurlijk ook voor Bink en Lady.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Jazz is echt een dappere meid! ze loopt zomaar op Bink en Lady af. Alles is interessant ze blijft je als een schaduw achtervolgen :P. Ze ligt nu lekker weer in haar bench te slapen (met enige moeite :P), het is even afwachten wat de nacht gaat brengen. We proberen zoveel filmpjes en foto's te maken als kan :P, en dat is een uitdaging hoor.... De knuffels zijn 3 dubbel dwars gegeven!

      Verwijderen
  2. Super! Dankjewel.
    En een welterustenkus van mij aan Jazz geven...zou het helpen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alle beetjes helpen. Het is ondertussen wel te merken dat ze goed moe is. Kon haar gewoon op pakken en in de bench liggen terwijl ze gewoon verder slaapt. Ze eet goed (niet met de snelheden die we gewend waren, maar mooi rustig), heeft al door waar de drinkbak staat. En ze doet al netjes buiten haar behoeftes! Pas 1x een ongelukje hoeven op te ruimen.

      Verwijderen