donderdag 25 februari 2016

Een nieuwe bench!

Een nieuwe bench??? Nu al?? Ja, onze lieve Jazz was niet zo tevreden met haar oude onderkomen :P.
De oude bench gaat al een lange tijd mee. De bench heeft zijn taak verricht voor wel 5 honden! In Jazz haar enthousiaste bui, als ze weet dat er uit mag en mag gaan wandelen is ze soms erg wild in de bench. Recht op tegen het deurtje staan, rondjes draaien je kent het wel. Nu zijn we dit haar aan het afleren, voor haar eigen veiligheid en ook om rust in te bouwen. Maar in een van deze buien heeft het deurtje van de oude bench het begeven. Hij kon nog wel dicht maar was niet meer veilig voor onze Jazz. We hebben natuurlijk gelijk een nieuwe bench besteld en deze is sinds gister in gebruik.

De nieuwe bench is een stuk groter zodat ze lekker languit in kan liggen. De nieuwe bench heeft een pvc lade die we hebben verhoogt met stukken MDF. Dit is gedaan zodat de laden hoger in de bench ligt en de "drempel" van de bench niet te hoog is. Het kan namelijk voorkomen dat voornamelijk pups bij het uitstappen van de bench hun pootje achter een spaak blijft steken. Dit kan verzwikte benen, knie schijven die van hun plaats schieten en zelfs een gebroken teen tot gevolg hebben.

We gingen natuurlijk ook gelijk shoppen voor een groter vetbed. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Onze vaste dierenwinkel had helaas geen vetbed in de maat die we nodig hadden, ook bevriende winkels hadden deze niet op voorraad. 

Ja, dan sta je daar dan. Zullen we bestellen??? Dat duurt een week en ze vind het zo fijn om ergens op te liggen? De gene die we hebben is wel erg klein voor de bench en dan gaan we stimuleren dat ze haar behoefte gaat doen...... Moeilijk Moeilijk.

Vrouwtje leek een kussen voor later een geinig idee. Zoon mooi honden kussen langs de bank waar ze lekker bij je gaat liggen. Ja die lagen daar natuurlijk ook. Na veel wikken en wegen hebben we een kussen uit het schap gepakt en Jazz er op gezet. Hmmmm zo te zien vind ze die wel OK.
"nou doe die dan maar" 

Met alle boodschappen in de wagen naar huis en de boel in elkaar gezet. Van het avontuur in de dierenwinkel was Jazz erg moe geworden. Ze heeft daar natuurlijk ook even gespeeld met de hond van de eigenaar en medewerkster (een vriendin van ons).
 

Zoals je kunt zien. De nieuwe bench is een succes.

Tijdens onze wandelingen met Jazz zijn we ook begonnen met kennis maken van de safestick van KONG. Met de safe stick mag Jazz spelen en doen en laten wat ze wil. De safestick wordt alleen buiten gebruikt en heeft als doel dat Jazz takken en andere spullen buiten fijn laat liggen en alleen met de safestick speelt. Dit is voor haar eigen veiligheid. Langzaam begint ze de safestick leuker te vinden al is dit zoals alles wat je een pup moet aanleren wel een geduldig proces.
(Ja inderdaad, mensen kijken vaak een beetje raar op. "Wat heeft die hond nou in zijn mond?????")

Ook het socialiseren met andere dieren wordt langzaam makkelijker. Jazz vindt het nog steeds spannend. Maar als je weer naar huis wil......wil ze niet weg.

Een klein Album.

3 opmerkingen:

  1. Zo herkenbaar allemaal! Dikke knuffel van je jongste zusje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk liggen lijkt me in de nieuwe bench.
    Fijn dat de safe stick begint te wennen! Geeft straks nog veel meer plezier op de wandelingen.
    Dikke knuffel X

    BeantwoordenVerwijderen